Ny i hovedstyret: Kristoffer Overvik

Ny i hovedstyret: Kristoffer Overvik

Kristoffer (24) lever og ånder for jakt, fiske og friluftsliv.

Slik presenterer Kristoffer seg selv:

Jeg er 24 år og bor i bygda Selbu i Trøndelag, sammen med mine to hunder: KV Gapahukens FTH Cap og KV Huldremyras HTK Achilles.

Da jeg tok jegerprøven som 14-åring, fikk jeg min første fuglehund (KV Aya) og ei hagle i gave fra min bestefar. Bestefar ble med som hundefører og læremester de første par årene. I dag lever Aya det glade pensjonistliv hos besteforeldrene mine.

Da jeg kjøpte Cap for 3 år siden, anså jeg meg selv som en skikkelig nybegynner. Jeg har alltid vært glad i å lære, så jeg søkte meg derfor til Vorstehklubben. I NVK Trøndelag ble jeg tatt i mot med åpne armer, og opplevde et fantastisk miljø med mennesker som var opptatt av å ta i mot nykommere.

Da jeg etter ett år i klubben ble spurt om jeg ønsket å bli styremedlem i NVK Trøndelag, var det med glede jeg takket ja. Siden den gang har jeg tatt utdanning og blitt autorisert som aversjonsdommer. Jeg er også tatt kurs i linjetaksering og takserer både rype- og skogsfuglterreng.

Jeg lever og ånder for jakt, fiske og friluftsliv, og bruker alt for mye tid ute sammen med hundene. Ettersom jeg jakter mye forskjellig, syns jeg vorsteh er et naturlig valg. I tillegg til rype- og skogsfugljakt bruker jeg hundene som apportører på and-, due- og gåsejakt. Jeg har også begynt å trene ettersøk med Cap, og har et mål om å få ham godkjent som ettersøkshund på sikt.

Cap ble på sin første «prøvestart» Distriktsmester i UK på Distriksmesterskapet til NVK Trøndelag. Dette ga meg motivasjon for å satse mot å lykkes på jaktprøver. Dessverre fikk Cap ingen sjanser på fugl på sine 6 prøvestarter i UK, og fikk dermed ikke noen premie.

Vi jobber videre mot premiering i AK, men grunnet skader har vi ikke hatt mulighet til å stille enda. Jeg har uansett prøveresultat eller ikke, klart det viktigste målet mitt med fuglehund: Å få skikkelig gode jakthunder som fungerer godt også i hverdagen utenfor jaktsesong.

Jeg ser fram i mot å bidra til videre utvikling av NVK, og føler meg heldig som får ta del i hovedstyret som vara det neste året. Jeg har som mål å bidra til at klubben skal fortsette å være så åpen og inkluderende som da jeg møtte opp på min første samling.

Kontakt: