Ny i hovedstyret: Maria Lundberg

Ny i hovedstyret: Maria Lundberg

Maria Lundberg fra Østfold brenner for en ny vorstehrase: Tsjekkisk vorstehhund.

Maria overtar etter Eva Pedersen som gikk ut av hovedstyret på årets Representantskapsmøte.

Slik presenterer Maria seg selv:

Jeg er opprinnelig fra Tromsø, og er vokst opp med småviltjakt og stående fuglehund (settere og SV) som en naturlig del av livet. Jeg har hatt egen fuglehund siden 1999.

I dag har jeg og mannen min to tsjekkiske vorstehere (cesky fousek) på hhv 8 og 3 år i heimen. Tysk vorsteh og tsjekkisk vorsteh har veldig mange egenskaper til felles, men også noen ting som skiller. Arbeidsgleden og jaktlysten som den tyske vorstehhunden er så kjent for, har imidlertid også tsjekkerne til gangs!

Hippi og Dahri

Vi bor på Larkollen i Østfold med supre treningsmuligheter rett utenfor stuedøra. Vi har vært aktive i miljøet i NVK Østfold og ØFK siden 2019. Gjennom felles treninger, prøver og mye sosial aktivitet har det blitt stadig mer fokus på fuglehund som livsstil generelt, og på trening og jakt med vorsteh, spesielt.

Jeg vil nok si at jeg er 100% hekta på livet med vorstehhund.

Til daglig jobber jeg med lederutvikling, men det går mye i hund og trening på fritida, samt jakt i jaktsesongen, selvsagt. Lite slår den naturopplevelsen det er å jakte med stående fuglehund, – det er noe av det fineste jeg er med på, fangst eller ei.

Å dele hverdagen med to vorstehhunder som elsker å jobbe uansett terreng og vær, og som også elsker kos med flokken sin, det oppsummer godt det beste i livet, for min del.

På jakt i Vingelen
Dahri

Gjennom vorstehhundmiljøet har jeg de siste årene møtt så mange bra folk som raust har delt erfaring og kunnskap om trening av hund. Jeg lærer noe nytt hele tiden, – det er virkelig givende å være en del av miljøet.

Å ha en aktiv klubb som på nasjonalt nivå tar ansvar for å fremme vorstehhunden som allsidig jakt- og brukshund, og som jobber for å styrke de kunnskapsbaserte holdningene til det å drive med jakthund, er uvurderlig for det lokale engasjementet for vorsteheren rundt om i landet.

Den frivillige innsatsen i klubbsammenheng er jo også helt avgjørende. Derfor trengte jeg ikke betenkningstid da jeg ble spurt om å stille til valg som styremedlem i NVK.

Med mye annen styreerfaring og med stor lidenskap for livet med vorstehhunden med meg inn i rollen, er det en stor glede å få muligheten til å bidra til det viktige og flotte arbeidet klubben gjør.

Hunder:

Dahlia Gothywen og Maria Lundberg på Fellesutstillingen 2021 på Fetsund: BIR

Kontakt: Maria Lundberg