Takk til Anders, Geir, Trude og Hilde

Takk til Anders, Geir, Trude og Hilde

Det nye styret takker for det formidlable arbeidet som er nedlagt fra de fire som nå trer ut av hovedstyret.

De fire som etter eget ønske trådte ut av hovedstyret i NVK 6. juni, får varm takk fra det nye hovedstyret for all den tid og innsats de har bidratt med til fellesskapets beste.

Anders

Blant de fire som nå gikk ut, er NVK-leder gjennom fem år, Anders Simensrud. Men han har vært aktiv i mange år før det, blant annet som leder i den driftige Buskerud-gruppa, som apportprøvedommer, som jaktprøvedommer, i ulike FKF-verv, samt som primus motor for Norges største apportprøve Holleia-prøven.

Anders har også være mannen bak fullkombinertprøvene på Holleia og den seine skogsfuglprøven samme sted, samt for etableringen av NVC-cupen. Han har også kjempet hardt for å beholde posisjonen til både fullkombinert og apportprøvene i FKF-systemets poengberegninger. Anders har også være en viktig bidragsyter når det gjelder å skaffe sponsorinntekter til klubben.

I disse årene som NVK-leder har Anders brukt all fritid på klubben, på dommergjerningen og på møter og kontorarbeid, når han heller har ønsket å være ute og trene egne hunder. Det blir det mer tid til nå, Anders! Hjemme har Anders en hel flokk, etter eget oppdrett. Kennelnavnet er Sør-Holleia, med spesialiteten svart/hvite korthår. De får nå sin egen «seter» ettersom Anders er i gang med hyttebygging på Vikerfjell. Vi ønsker Anders lykke til med hundene fremover, og ser fram til å møtes på fjellet og i skogen!

Geir

Sammen med ham går også trønderen Geir Sve ut etter eget ønske. Han har sittet som nestleder det siste halvannet året, og har blant annet representert NVK i RU (raseutvalget i FKF). Geir har også vært sentral i styret i Trøndelagsgruppa og aktiv i klubbens som prøveleder på Høgkjølprøven. Geir har også vært Norges representant i VM for stående fuglehunder. Fremover ønsker han å bruke kreftene i den lokale klubben og hundemiljøet lokalt.

Geir har, sammen med samboer Julie, en flokk på tre vorstehere, hvorav «minstejenta» Sia nå får mer oppmerksomhet fremover. Kennelnavnet er Havheim og avlstispa er Sølenrikets Karma. Også Geir og Julie er igang med hyttebygging, og gleder seg til mer tid til hundene.

Trude

Trude Lien takker av som leder i Avlsrådet etter fire år i posisjonen. Trude er godt kvalifisert til den jobben, som utdannet veterinær, og med et meget merittert oppdrett, Pladsfjellet. Hun har ledet avlsrådet gjennom store endringer, blant annet utarbeidelse av ny avlsstrategi for klubben, endringer i avlskriteriene og nye rasekompendier.

Trude har også satt igang viktig arbeid for bedre å kartlegge arvelige sykdommer og defekter i rasene våre. Å være leder i avlsrådet er en utsatt posisjon hvor alle har meninger om arbeidet som er gjort, men Trude har styrt skuta stødig i brottsjøene. Nå blir det mindre  kontorarbed på fritiden, og mer tid til hundeflokken hjemme i Bergen.

Hilde

Hilde Børdalen ser også fram til å bruke mer tid på egne hunder, på jakt sammen med mannen Reidar, og med nytt barnebarn av året. Hilde har gjort en stor innsats som utstillingsansvarlig i hovedstyret, blant annet i utarbeidelse av den nye prisen til Årets beste jaktpremierte jakthund, kjent som Utstillingsprisen. Også i Buskerud-gruppa har Hilde vært en ivrig bidragsyter når det gjelder kurs og kunnskapsdeling basert på egen erfaring fra utstillinger og jektprøver i inn- og utland.

I tillegg har Hilde hatt det utakknemlige ansvaret å prøve å hanke inn nye sponsorer nå i koronatiden. Det har ikke vært lett, og har resultert i utallige telefoner og mailer uten den store uttellingen. Vi har likevel lyktes i å beholde de sponsorene vi har, og det er jo bra når landet går på lavgir. Nå er det nesten bare jobben i Cyberforsvaret som holder Hilde borte fra fjellet. For også der er det ny hytte under bygging!

Det nye styret og sekretariatet takker alle fire for formidabel innsats, for at de har brukt av sin fritid, på bekostning av egen trening og eget hundehold. Det er vi svært takknemlige for!

Roger Brenden, Birte Wold Myhre, Tone Engløkk Jorde, Harriet Wiggen, Geir Mikalsen, Eva Pedersen, Sigurd Nikolaisen, Henriette Sæbø, Sissel Martinsen, Bente Holm,  og Signe Karin Hotvedt