Tone Jorde er ny leder for Avlsrådet

Tone Jorde er ny leder for Avlsrådet

Den nye lederen for avlsrådet, bor nesten midt i jaktterrenget sitt, og har en svakhet for bart!

Valget av Tone Engløkk Jorde som ny avlsrådsleder skjedde enstemmig på representantskapsmøtet i NVK søndag 6. juni. Hun overtar posisjonen etter Trude Lien som hun har samarbeidet tett med i flere år.

Dette er Tone:

Tone Engløkk Jorde er 54 år, hun er oppvokst på Fåberg ved Lillehammer og bosatt i Maridalen i Oslo. Til daglig jobber hun som seksjonsleder i Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon, med bibliotek og arkiv.

Av utdanning er hun ingeniør med videreutdanning innen HR, arkiv og ledelse.

Tone har hatt egen hund siden hun var 12 år gammel. Det startet med to labradorer som ble brukt til utstilling, trekk og apport.

Siden 2007 har hun hatt tre strihår; først Gressfjellets Storm, og nå Abel av Røssmyra, og siste tilskudd i flokken, Maja av Røssmyra.

Etter å ha fått en labrador med HD, ble interessen for avl og linjer vakt. Tone er særlig opptatt av å fremme god helse og gemytt.

Abel av Røssmyra

Da familien igjen skulle ha hund, falt valget på den allsidige, stort sett friske, og arbeidsglade vorstehhunden – med stilig bart.

Med en frilufts- og jaktinteressert familie hvor guttene gjerne låner hund, får Abel og Maja mye aktivitet med tur, trekking og jakt.

Jaktprøver for stående fuglehund er fortsatt ganske nytt, men de siste årene har Tone og Abel trent og forsøkt seg på flere grener.

Et par av guttene i familien har også blitt «lurt» med på jaktprøve.

-Vi synes det er moro, men innser også at vi fortsatt har mye å lære, sier Tone Jorde.

Etter hvert kom interessen for for avl og linjer igjen i fokus, og Tone gikk inn i strihårgruppa i avlsrådet høsten 2018. Hun har også deltatt på NKKs kurs i genetikk og avl.

Maja av Røssmyra

 

Kontaktdata: Tone Engløkk Jorde

Resten av Avlsrådet finner du her

Dette er hele hovedstyret